Aνοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής για την «υπόθεση Παππά» – Στο κάδρο των ερευνών και ο Τσίπρας

Σενάρια σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την «υπόθεση Παππά» πυροδότησαν, μια αναφορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την τριτολογία του στη Βουλή, αλλά και οι δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα περί εξεταστικής επιτροπής.

Από τη μία ο πρωθυπουργός  είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι θα χρειαστεί να απαντήσει για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το θέμα εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί η έρευνα της εξεταστικής  και στον πρώην πρωθυπουργό.

Τριτολογία στη Βουλή

Live | Τριτολογία στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Ειδικότερα, στην τριτολογία του, κατά τη συζήτηση, σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν θα μιλήσω για σκάνδαλα και σκανδαλολογία γιατί πολύ φοβάμαι ότι έστω και μια δική μου αποστροφή θα μονοπωλήσει τη δημοσιότητα.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Μην ανησυχείτε θα υπάρχει πολύς χρόνος να ερωτηθείτε και να δώσετε εξηγήσεις για όλα αυτά τα οποία ακούμε. Δεν ξεχνιούνται αυτά εύκολα και εν πάση περιπτώσει κάποια στιγμή θα χρειαστεί κι εσείς να απαντήσετε για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες».

Νωρίτερα, ο κ. Πέτσας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε: «Είμαστε στη φάση αποτύπωσης της πολιτικής ευθύνης και ζητάμε από τον κ.Τσίπρα να τοποθετηθεί και να μην υπεκφεύγει. Το νομικό σκέλος της υπόθεσης αφορά τη Δικαιοσύνη. Μετά από τις εξελίξεις στη έρευνα από τη Δικαιοσύνη, θα δούμε πώς θα μεταφερθεί στη Βουλή. Εμείς εικάζουμε ότι θα μεταφερθεί».

Προσέθεσε ότι «όλες οι επιλογές ακόμη και για εξεταστική είναι ανοιχτές». Σε ερώτηση για το «εάν είναι ανοιχτά και για τον κ.Τσίπρα όσα ισχύουν για τον κ.Παππά» ο κ.Πέτσας απάντησε: «Ας μη βιαζόμαστε».

Προηγούμενο άρθροΠαναγιωτόπουλος για Τουρκία: Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι όροι καλής γειτονίας
Επόμενο άρθροAπολύτως διαφανή τα οικονομικά της ΝΔ