Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ κατά 19 ποσοστιαίες μονάδες

Στις 19 ποσοστιαίες μονάδες διευρύνθηκε η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Πέρυσι, το ίδιο διάστημα, η ΝΔ προηγούνταν του ΣΥΡΙΖΑ κατά 8 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα ανοίγει και στην πρόθεση ψήφου, υπέρ της ΝΔ.

Με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ συγκεντρώνει 43% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Στο 7,5% οι αναποφάσιστοι.

Στην ερώτηση, «αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, τι θα ψηφίζατε», το 41% απαντά ΝΔ, το 23% ΣΥΡΙΖΑ, το 6% Κίνημα Αλλαγής, το 5% ΚΚΕ, το 3,5% Ελληνική Λύση, 2,5% Μέρα25, 1% Χρυσή Αυγή, 1% Έλληνες για την Πατρίδα, 5% Άλλο, 5% Λευκό, 7% Δεν απαντώ-Αναποφάσιστοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με το 48% έναντι 24%  του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο ήταν οκτώ μονάδες πριν από έναν χρόνο και τώρα έχει διευρυνθεί στο 24%.

Μεγάλη είναι και η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει μεγάλη συσπείρωση της τάξης του 86% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στο 9% οι εισροές νέων ψηφοφόρων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση φτάνει στο 69% και οι εισροές καινούριων ψηφοφόρων στο 2,5%.

Για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμενε (31%) ή ότι τα πήγε καλά όπως το περίμενε (23%).

Το 39% απάντησε ότι η ΝΔ τα πήγε άσχημα όπως το περίμενε (22) ή χειρότερα απ’ ότι περίμενε (17%).

Αξιολογώντας τον πρωθυπουργό για τον πρώτο χρόνο, το 58% εκτιμά ότι τα πήγε καλά όπως το περίμενε (20%) ή και καλύτερα απ’ ότι περίμενε (38%). Το 36% θεωρεί ότι τα πήγε άσχημα (20%) ή χειρότερα απ’ ότι περίμενε (16%).

Την ίδια ώρα, 7 στους 10 ερωτηθέντες αποτιμούν αρνητικά τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, το 69% των ερωτηθέντων απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε άσχημα όπως το περίμενε (34%) και χειρότερα από ότι περίμενε (35%), έναντι 24% που θεωρεί ότι τα πήγε καλά (18%) και καλύτερα από ότι περίμενε (5%).

Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.305 ατόμων, το διάστημα 6 έως 8 Ιουλίου 2020.

Προηγούμενο άρθροΧρυσοχοΐδης στη Βουλή για το νομοσχέδιο γι α τις διαδηλώσεις (Pics)
Επόμενο άρθροΑγία Σοφία – Λάβρος κατά Ερντογάν η Λίνα Μενδώνη (Pics)