Χρυσοχοΐδης: «Τραμπούκοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς έξω από τη Βουλή – Εννέα τραυματίες και συλλήψεις»

Υψηλοί τόνοι καταγράφηκαν στη Βουλή λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος.

«Τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν στην αστυνομία της Βουλής. Οι δυνάμεις δέχθηκαν 15 μολότοφ. Οι μολότοφ σκοτώνουν, αν το γνωρίζετε», τόνισε, στην Ολομέλεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , απαντώντας στον πρώην πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, που ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν προσχεδιασμένα τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Από την άλλη, ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ κατήγγειλε «κλασική περίπτωση οργανωμένου σχεδίου κυβέρνησης και Αστυνομίας να διαλύσει τη μεγάλη συγκέντρωση».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε το σώμα ότι 1.000 άτομα, πέραν του μεγάλου συντεταγμένου μπλοκ 7.000 ανθρώπων που διαδήλωναν με το ΠΑΜΕ, επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έριξαν 15 μολότοφ.

 Όπως είπε, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν 9 συλλήψεις από αυτούς που επιτέθηκαν με μολότοφ, 8 προσαγωγές, υπήρξαν τραυματίες αστυνομικοί, ενώ στον πέριξ χώρο βρέθηκαν μη χρησιμοποιημένες μολότοφ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι υπήρχε σχέδιο να διαλύσουν τη διαδήλωση, να τραυματίσουν αστυνομικούς και να κάνουν ζημιά σε περιουσίες.

«Η αστυνομία αυτό που κάνει είναι να προστατεύει τους διαδηλωτές να διαδηλώσουν», είπε.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να προασπίσουμε και τη δημοκρατία και τις περιουσίες των ανθρώπων», συμπλήρωσε.

Τόνισε πως όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία στο υπουργείο, «δεν θα ξαναφήσουμε ποτέ άνθρωποι να τραυματιστούν, και να κάνουν ζημιές».

Προηγούμενο άρθροEνισχύεται η απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με δύο νέους μηχανισμούς
Επόμενο άρθροΧρυσοχοΐδης στη Βουλή για το νομοσχέδιο γι α τις διαδηλώσεις (Pics)