Αυστρία: Η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος της Ευρώπης

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι ο νεότερος κρίκος σε μια αλυσίδα προκλήσεων της Τουρκίας, είπε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών , Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, μιλώντας, σήμερα Δευτέρα, 13.07.2020,  στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες.

Ζήτησε και πάλι τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Άγκυρα και επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει  να ασκεί απέναντι στην Τουρκία «μία ισχυρή πολιτική και να μιλά μία σαφή γλώσσα,  σε μία σταθερή βάση αξιών».

Αναφερόμενος στις  εξελίξεις στη Λιβύη και στο Βόρειο Ιράκ, σημείωσε πως «η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος της Ευρώπης».

Ο Αυστριακός υπουργός , επισήμανε την πεποίθηση του ότι από αυτή τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών δεν εξαχθεί κάποια απόφαση, ωστόσο πρόσθεσε πως, βλέποντας την τουρκική πολιτική  στη Λιβύη και στη Συρία, όπως και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, «θα πρέπει να οδηγηθούμε σε μία αλλαγή τρόπου σκέψης στην Ευρώπη».

Προηγούμενο άρθροΓεωργιάδης – Τουρκία: «Να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας – Να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο»
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης – Συνεχίζει τις διεθνείς επαφές του για την Αγία Σοφία