Ελκυστικό το σχέδιο, που προωθείται με σχέδιο νόμου , που θα έρθει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο, μέσα στον Ιούλιο, γράφει η Handelsblatt

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να προσελκύσει τους ξένους συνταξιούχους από τον ψυχρό βορρά στον ηλιόλουστο νότο, με τα φορολογικά οφέλη που προωθεί, σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει ελκυστικό και ιδιαίτερα επωφελές το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ενθαρρύνει συνταξιούχους να μεταφέρουν την κατοικία τους από τον ψυχρό Βορρά στον ηλιόλουστο Νότο. Και δεν είναι δελεαστικό μόνο το κλίμα. Όποιος συνταξιούχος μεταφέρει την κύρια κατοικία του στην Ελλάδα θα επωφεληθεί από μια σειρά φορολογικών πλεονεκτημάτων.

» Θα πληρώνει μόνο 7% φόρο εισοδήματος ανεξάρτητα από το ύψος της σύνταξης. Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου που επεξεργάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση και θα έρθει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο τον Ιούλιο», γράφει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές για ξένους συνταξιούχους που παίρνουν μεγάλες συντάξεις ή έχουν μεγάλα κεφάλαια. Η κατ’ αποκοπήν φορολόγηση θα είναι για δέκα χρόνια…

»Προϋπόθεση είναι ο συνταξιούχος να μεταφέρει την κατοικία του στην Ελλάδα και να διαμένει για τουλάχιστον 183 ημέρες εκεί, και τα πέντε από τα έξι τελευταία χρόνια να μην υποχρεούνταν σε φορολόγηση στην Ελλάδα.

»Αιτήσεις για το οικονομικό έτος 2020 δέχονται οι ελληνικές φορολογικές αρχές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Για τα επόμενα χρόνια η προθεσμία της αίτησης λήγει στις 31 Μαρτίου.

»O οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης δεν αναμένει αντιδράσεις από άλλες χώρες που ενδεχομένως χάσουν έσοδα: “Πορτογαλία, Ιταλία, Μάλτα και Κύπρος έχουν παρόμοιες ρυθμίσεις”», τονίζει η εφημερίδα.

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: 18.000 νέες θέσεις εργασίας με τρία νέα προγράμματα
Επόμενο άρθροΚυβέρνηση – Ορατή η παράταση για τις οι φορολογικές δηλώσεις