Άδωνις για Αξαρλιάν: Σκοτώθηκε γιατί ένας δολοφόνος της 17Ν βιαζόταν να πάει διακοπές

Και ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη στο facebook

«Ο νέος χάθηκε επειδή κάποιος από τους δολοφόνους της  17Ν βιαζόταν να φύγει για διακοπές», γράφει  ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο  Twitter, με αφορμή τα 28 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν.

 «Πριν από 28 χρόνια αυτός ο νέος, ο Θάνος Αξαρλιάν, έχασε τη ζωή του ξαφνικά, ενώ περπατούσε στο κέντρο των Αθηνών, διότι ένας από τους δολοφόνους της 17Ν βιαζόταν να φύγει για διακοπές και πάτησε το κουμπί χωρίς να δει αν υπήρχε κάποιος εκεί. Για να μην χάσει το καράβι σκότωσε», λέει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ανάρτηση και στο facebook από τον δήμαρχο Αθηναίων

Ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, έκανε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αναφέρει πως είναι χρέος μας προς τις επόμενες γενιές να στεκόμαστε απέναντι στον διχασμό που επιδίωξαν οι δολοφόνοι του Θάνου Αξαρλιάν.

“Σχεδόν τρεις δεκαετίες δεν κατάφεραν να σβήσουν τη μνήμη του, αλλά ούτε και τον πόνο από την οικογένειά του. Η εικόνα του Θάνου Αξαρλιάν θα είναι πάντα εδώ. Θα θυμίζει το χρέος μας προς τις επόμενες γενιές, να στεκόμαστε απέναντι στον διχασμό που επιδίωξαν οι δολοφόνοι του. Απέναντι σε κάθε τρομοκράτη και στυγνό εγκληματία που αφαιρεί ζωές στο όνομα, του «εγώ» του, της μισαλλοδοξίας, του φασισμού και του μίσους, κόντρα στο «εμείς». Ως εδώ”, αναφέρει.

Ήταν 14 Ιουλίου 1992 όταν ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν, περπατούσε αμέριμνα στην οδό Καραγιώργη Σερβίας. Ο άτυχος φοιτητής χτυπήθηκε από τα θραύσματα της ρουκέτας που η 17Ν εκτόξευσε εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Το πανελλήνιο συγκλονίστηκε από τον θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν και για πρώτη φορά η τρομοκρατική οργάνωση αμφισβητήθηκε ανοιχτά.

Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης για Αγία Σοφία: «Προκαλεί ο Ερντογάν»
Επόμενο άρθροΓεωργιάδης – Και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα μέτρα για τον τουρισμό