Στην Αθήνα ο Ν.Αναστασιάδης – Συνάντηση με Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, φτάνει το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Αναστασιάδης θα μεταβεί στις 10:15 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντηθεί, για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων της, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια (11:00) θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να τεθούν τα συμπεράσματα από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες, η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και οι σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου.

Επίσης, αναμένεται να υπάρξει συντονισμός ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Στις 18:00 το απόγευμα ο Κύπριος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Τον κ. Αναστασιάδη, θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσπωος Κυριάκος Κούσιος, ο Κύριος πρέσβης στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος και ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Κυριάκος Κούρος.

Προηγούμενο άρθροΤα μέτρα στήριξης της αγοράς μέχρι το τέλος Αυγούστου
Επόμενο άρθροΤο σχέδιο μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού – Ποια θα είναι η νέα τοποθεσία