Προφητικός ο Χρυσοχοΐδης – Καλούσε να περιμένουμε τον ιατροδικαστή για τον θάνατο Μάγγου

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά από την έκκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να δείξουν σεβασμό όλοι όσοι επιχειρούν να συνδέσουν την απώλεια του νέου με την αστυνομική βία, σε συγκέντρωση στον Βόλο.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν συνδέει τα αίτια θανάτου με αστυνομική βία και όπως αναφέρεται, αλλά με οξύ πνευμονικό οίδημα.

Λίγες ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος , ο υπουργός  καλούσε να δείξουν σεβασμό όλους όσοι επιχειρούν να συνδέσουν τον θάνατο του 26χρονου με την αστυνομική βία .

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση που ανέφερε:

« Κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με περιστατικά αστυνομικής βίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το γράφει και η ίδια η ανακοίνωση ότι πρέπει να βγει πρώτα το πόρισμα του ιατροδικαστή.

» Εδώ χάθηκε ένα παιδί 26 ετών. Ένας βλαστός. Είναι οδυνηρό για όλους μας και κυρίως για τους γονείς του. Ας δείξουμε σεβασμό.

» Επιχείρησαν να πούνε ότι ο θάνατός του συνδέεται με την αστυνομική βία που δέχθηκε πριν από ένα μήνα. Είναι ένα ψέμα. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για να πούμε από τι πέθανε. Τι θα γίνει σήμερα λοιπόν. Θα γίνει η ιατροδικαστική έκθεση παρουσία εισαγγελέα κι εκεί θα βγει το συμπέρασμα».

Ο πατέρας του, αλλά και ο ίδιος ο Βασίλης Μάγγος είχαν καταγγείλει στην κάμερα της ΕΡΤ ότι δέχτηκε αστυνομική βία, όχι μόνο την ώρα που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια, αλλά και κατά την προσαγωγή του στην αστυνομία.

Προηγούμενο άρθροΜείωση ενοικίου 40% για τις επιχειρήσεις τουρισμού – εστίασης – μεταφορών
Επόμενο άρθροΑπύθμενο θράσος Ερντογάν – Έστησε σόου μπροστά από την Αγία Σοφία