“Τυφώνας” Μητσοτάκη – Σαρώνει σε δημοσκόπηση – 21.2% μπροστά από τον Σύριζα

Με ένα σαρωτικό  41,5 % ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  ξεπερνά τον ίδιο του τον εαυτό καταρρίπτοντας το ποσοστό 39,85% που είχε αποσπάσει η Νέα Δημοκρατία  στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο 2019.

Από το ποσοστό αυτό  είναι  ολοφάνερο ότι υπάρχει  μια μεταστροφή ψηφοφόρων του Σύριζα προς την Νέα Δημοκρατία.

Η πρόθεση ψήφου :

ΝΔ: 41,6%

ΣΥΡΙΖΑ: 20,4%

ΚΙΝΑΛ: 5,7%

ΚΚΕ: 5%

Ελληνική Λύση: 3,4

ΜέΡΑ25: 1,9%

Χρυσή Αυγή: 1%

Οι ερωτηθέντες, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Marc, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του Αlpha, δίνουν ισχυρή  ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Εξι στους 10 θεωρούν ότι χειρίστηκε ορθά την πανδημία του κορονοϊού.

Δημοσκόπηση:   Η στάση απέναντι στην τήρηση των μέτρων

Στην ερώτηση εάν εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, το 47,1% απαντά «ναι, όπως και πριν», το 41,6% «ναι, αλλά λιγότερο από πριν» και το 10,9% «όχι πλέον». Παράλληλα, το 57,3% λέει ότι δεν κάνει κάτι όταν διαπιστώνει παραβίαση των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό, ενώ το 34,5% διαμαρτύρεται στον υπεύθυνο. Μόλις το 2,4% των ερωτηθέντων επιλέγουν την οδό της επίσημης καταγγελίας.

Διακοπές

Οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης απάντησαν και το εάν θα κάνουν διακοπές φέτος. Το 51,4% δήλωσε πως όχι, ενώ όσοι πάνε θα επιλέξουν να βρεθούν στο εξοχικό ή στο χωριό ή σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, το 74,7% δηλώνει πολύ και αρκετά ανήσυχο για επιδείνωση της κατάστασης με τη γείτονα και το 24,2% ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση, η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά ότι ανησυχεί. Το 64,7% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υποστεί μείωση αποδοχών εξαιτίας του κορονοϊού. Παρόμοιο ποσοστό (61,1%) ανησυχεί και για επιδείνωση των συνθηκώνεργασίας. Εντούτοις, περίπου οκτώ στους δέκα (79,4%) δεν θεωρούν πιθανό να κλείσει η επιχείρηση ή ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται εξαιτίας της πανδημίας.

Προηγούμενο άρθροΔένδιας για τα μέτρα που ζήτησε από τους Ευρωπαίους κατά της Τουρκίας (video)
Επόμενο άρθροΤουρκική προκλητικότητα – Τηλεδιάσκεψη Δένδια με τους ευρωβουλευτές για την “επόμενη μέρα”