Νέο Δ.Σ για το Πολιτιστικό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ

16-07-2020: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.) παρουσιάστηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Η προβολή της ιστορίας της Αστυνομίας με έναν τρόπο που μπορεί να είναι σύγχρονος, άρα να είναι και ελκυστικός πρέπει να βασιστεί σε μια επιστημονική και τεκμηριωμένη δουλειά», είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καλωσορίζοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου.

Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Γεράσιμος Καραμπελιάς, Αντιπρόεδρος ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεώτερης & Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Χρήστου και μέλη ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Αναγνώστου, Επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας και ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος Πιστολής.

Στην παρουσίαση του νέου Δ.Σ. του ΠΟ.Κ.Ε.Α. παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, οι οποίοι και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Σημειώνεται ότι το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.) έχει ως αποστολή την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας και του έργου των Αστυνομικών Σωμάτων, τη συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση και έκθεση κειμηλίων και του αρχειακού υλικού ή άλλων αντικειμένων που αναφέρονται στην ιστορική εξέλιξη του αστυνομικού θεσμού στην Ελλάδα. Επιπλέον, στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνεται η οργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων για το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τα μέλη των οικογενειών τους.

Προηγούμενο άρθροΈρευνα – Ξένες επενδύσεις – Άνοδος της Ελλάδας κατά 6 θέσεις
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης – Σύνοδος: «Βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» (Video)