Τεντ Σαράντος – Όταν το αμερικανικό όνειρο συνάντησε το ελληνικό δαιμόνιο

Τον ιδρυτή της Netflix, Ριντ Χάστινγκς, προδιαγράφεται να διαδεχτεί ο Τεντ Σαράντος.

Η εταιρία προήγαγε τον Σαράντο, από υπεύθυνο περιεχομένου της, στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου.

Ο «δαιμόνιος»  τρίτης γενιάς Ελληνοαμερικανός, που κατάγεται από τη Σάμο, έχει ήδη εμπειρία 20 χρόνων στη Netflix.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1979, όταν άρχισε να δουλεύει σε αλυσίδα βιντεο κλαμπ, και συνέχισε ως περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων μεγάλης εταιρίας διανομής βιντεοκασετών στις ΗΠΑ, αφού προηγουμένως εγκατέλειψε τις σπουδές δημοσιογραφίας , στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Η προαγωγή του έρχεται  σε μια περίοδο που η Netflix σημειώνει μείωση της τιμής των μετοχών της, λόγω επιβράδυνσης της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της στην περίοδο της πανδημίας. 

Ωστόσο, η εταιρία εκτιμά ότι από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο της .

Ο Σαράντος είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Χάστινγκς, αν και ο ιδρυτής της εταιρίας δήλωσε, σε μια ανάρτησή του, ενθουσιασμένος που θα μείνει στη Netflix για την επόμενη δεκαετία .

Ο Θεόδωρος Αντώνιος Σαράντος τζούνιορ, γεννήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, είναι το τέταρτο παιδί ενός ηλεκτρολόγου και μιας νοικοκυράς, δεν μιλάει ελληνικά και δηλώνει καθολικός.

Είναι παντρεμένος δύο φορές και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η δεύτερη σύζυγός του, η Νικόλ Αβάντ, είναι πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στις Μπαχάμες και προσωπική φίλη του Μπαράκ Ομπάμα.

Προηγούμενο άρθροΣταϊκούρας για επιχειρήσεις – Συμπληρωματικά εργαλεία για την ενίσχυση της ρευστότητας
Επόμενο άρθροΆριστα Μητσοτάκη για τη μάσκα που φορούσε στη Σύνοδο Κορυφής