Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες της χώρας – Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το 5G

Την αλλαγή των ταχυδρομικών κωδικών σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist, είπε ότι οι ταχυδρομικοί κώδικες «άλλαξαν το 1983, και αυτήν την στιγμή δεν σου δίνουν καμιά πληροφορία». Η αλλαγή τους επιδιώκει να γίνει το κράτος «καταλύτης και όχι εμπόδιο σε πολλά πράγματα.

Ο κ. Πιερρακάκης επικαλέστηκε αντίστοιχη υπηρεσία της Αγγλία, σημειώνοντας ότι «μπορεί να προσδιοριστεί ένα οικοδομικό τετράγωνο, με αποτέλεσμα να έχω πληροφορία για την ταχύτητα του ίντερνετ, να βοηθήσω τις εταιρείες courier. Δουλειά του κράτους είναι να φτιάχνει ρυθμίσεις και να φέρνει το αύριο στο τώρα και επίσης να βοηθά να γεννιούνται βιομηχανικές ιδέες. Πρέπει να έρθουμε και σπρώξουμε την γέννηση ιδεών».

Αναφέρθηκε και στις ψηφιακές υπογραφές, όπως και στην ψηφιακή ταυτότητα που ρυθμίζονται στον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και στην δημοπρασία του φάσματος 5G.

Είπε χαρακτηριστικά: «Η καινοτομία δεν θα έρθει με το κράτος, θα έρθει με την αγορά, το κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία» και πρόσθεσε:

« Για τον νόμο για το 5G που θα καταθέσουμε τον Σεπτέμβριο, προτείνουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας να είμαστε η πρώτη χώρα που θα δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο ταμείο, χρησιμοποιώντας τα χρήματα της δημοπρασίας του 5G, που θα τα επενδύει στο οικοσύστημα του 5G, σε start ups και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η δημοπρασία φάσματος του 5G θα έχει ολοκληρωθεί με το τέλος του χρόνου κι από το 2021 και μετά θα είμαστε σε θέση πλέον να έχουμε κάλυψη από δίκτυα 5 σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της χώρας».

Τέλος, προανήγγειλε παραπεμπτικά των εξετάσεων στα κινητά τηλέφωνα που θα μπούνε εντός του Ιουλίου μέσα στο σύστημα, και απλουστεύσεις σε σχέση με αποζημιώσεις όπως για παράδειγμα για ειδικά αιτήματα του ΕΟΠΥΥ.

Προηγούμενο άρθροΓαλλική αλληλεγγύη με μήνυμα Μακρόν στο fb γραμμένο στα ελληνικά
Επόμενο άρθροΝΔ για Μάτι – Οι αποκαλύψεις στοιχειώνουν τους πρωταγωνιστές εκείνης της μέρας