Tσίπρας – Προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις ζητώντας κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Αν και ήδη έχει ανακοινωθεί ότι τον Σεπτέμβριο θα γίνει, στις Βρύξελλες,  νέα Σύνοδος Κορυφής για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έσπευσε σήμερα να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να επιδιώξει έκτακτη Σύνοδο για κυρώσεις στην Τουρκία.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να συζητηθούν κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία».

Η κίνηση αυτή μεταφράζεται ως προσπάθεια του κ. Τσίπρα να δείξει ότι προλαβαίνει τις εξελίξεις, όσον αφορά στην Τουρκία.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είπε στον πρωθυπουργό «οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis» και πρόσθεσε ότι «η διαφορά μας απέναντι στην Τουρκία είναι μία και μόνο, η υφαλοκρηπίδα, δεν υφίσταται άλλη διαφορά.

Επιπλέον, υποστήριξε πως η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι  γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν, χαρακτηρίζοντας το τουρκολιβυκό σύμφωνο ανυπόστατο και παράνομο.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε ακολούθως  με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Προηγούμενο άρθροMαξίμου: Γόνιμος ο διάλογος με τους πολιτικούς αρχηγούς
Επόμενο άρθροΔένδιας – Μενδώνη: Πρωτοβουλίες για την προστασία της Αγίας Σοφίας