Πλήθος πιστών στον Ακάθιστο Ύμνο, σε ολόκληρη την Ελλάδα

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται σε όλες τις μητροπόλεις και τους ναούς της χώρας, όπου χιλιάδες πιστών ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο, στέλνοτας ηχηρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα για τη βαρβαρότητα κατά της Ορθοδοξίας από τους Τούρκους, στην Αγία Σοφία.

Στο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, πριν από την τέλεση της Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών, δήλωσε:

«Ο μεγάλος ναός της Αγίας Σοφίας γίνεται άθυρμα στα χέρια ανθρώπων που, κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά, ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τροφοδοτούν τη σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας για να εμπεδώσουν, όπως αυτοί νομίζουν, την κυριαρχία τους».

Στην Ακολουθία, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών,  συγχοροστατούν οι επίσκοποι Ευρίπου Χρυσόστομος και Ωρεών Φιλόθεος, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ συμπροσεύχεται ο μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος.

Τη θεία ακολουθία παρακολούθησαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζενμπεργκ, αλλά και ο βουλευτής με το κυβερνών κόμμα, Άγγελος Συρίγος.

Το «παρών» ωστόσο δίνει και πλήθος πιστών, με πολλούς να παρακολουθούν την τελετή και άλλους να μπαίνουν στον  ναό, να προσεύχονται και να αποχωρούν, προκειμένου να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

Διαβάστε επίσης:

Πενθεί η χριστιανοσύνη – Μεσίστιες οι σημαίες στους ναούς της χώρας (video – pics)

Προηγούμενο άρθροΥΠ.ΕΞ για Αγία Σοφία: Η Τουρκία αλλοιώνει την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας
Επόμενο άρθροΣακελλαροπούλου: «Ανυποχώρητη η Ελλάδα για τα εθνικά της συμφέροντα» (video – pics)