Τουρισμός για όλους: Στη δημοσιότητα τα προσωρινά αποτελέσματα, μέσω του tourism4all.gov.gr

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. Ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους

Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές!

Οι αιτήσεις ήταν χιλιάδες. Στο tourism4all.gov.gr αναρτήθηκαν δύο πίνακες με προσωρινά αποτελέσματα.

Ο ένας πίνακας περιέχει το Προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων/Ωφελουμένων και ο δεύτερος τον Προσωρινό Πίνακα Αποκλειομένων

Δικαιούχοι:

Λαμβάνοντας υπόψη την με α.π. 9022/17.6.2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 2393) Πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους και τα οριζόμενα στην με α.π. 9126/17.6.2020 (ΑΔΑ: ΨΡ73465ΧΘΟ-51Θ) Δημόσια Πρόσκληση προς Δικαιούχους και Παρόχους Καταλυμάτων για το Πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, και έπειτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου των αιτήσεων των δικαιούχων αναρτώνται στον ιστότοπο του Υπουργείου Τουρισμού www.mintour.gov.gr και στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr :

Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα ηλεκτρονικής υποβολής προς το Υπουργείο Τουρισμού μίας και μόνο ένστασης κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού Μητρώου Δικαιούχων – Ωφελουμένων και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσίευσής τους στη διαδικτυακή πύλη του Υπουργείου Τουρισμού.

Ημερομηνίες υποβολής ενστάσεων για Δικαιούχους:

Από την Παρασκευή 24.07.2020 και ώρα 00.01 έως και την Τρίτη 28.07.2020 και ώρα 23.59

Η διαδικασία για την υποβολή και την εξέταση των ενστάσεων καθορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι ενστάσεις θα εξεταστούν από την αρμόδια τριμελή Επιτροπή προκειμένου να καταρτιστούν:

 α) το Οριστικό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων, μεταξύ των οποίων θα διεξαχθεί η ηλεκτρονική κλήρωση και

β) ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων, και αναρτώνται στον ιστότοπο του Υπουργείου Τουρισμού www.mintour.gov.gr και στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr.

Πάροχοι

Η περίοδος υποβολή ενστάσεων από τους παρόχους καταλυμάτων έληξε την Τρίτη, 21.07.2020 και ώρα 23.59.

To οριστικό Μητρώο Παρόχων για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους έτους 2020 και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Παρόχων θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων.

Ο δικαιούχος και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher.

Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας.

Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% (ή 60% ως ορίζεται) και με ανώτατο ποσό τα 30€/το άτομο/ανά διανυκτέρευση και ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο.

Η διαμονή των 4 διανυκτερεύσεων είναι προϋπόθεση. Η συμφωνία με το κατάλυμα για το κόστος παραμονής στο κατάλυμα για περισσότερο διάστημα γίνεται μεταξύ παρόχου και το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΗ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

• ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ – ΕΛΛΙΠΕΣ/ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ

Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις που βρίσκονται στον Πίνακα του Προσωρινού Μητρώου Δικαιούχων και έχουν την πληροφορία ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ – ΕΛΛΙΠΕΣ/ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ είναι εγκεκριμένες ωστόσο έχουν απορριφθεί ως προς την προσαύξηση της επιδότησης σε 60% καθώς το συνημμένο δικαιολογητικό χαρακτηρίστηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου ως ΕΛΛΙΠΕΣ/ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ για κάποια από τις παρακάτω αιτίες:

Συνημμένο αρχείο κατεστραμμένο / αρχείο που δεν ανοίγει

Συνημμένο λάθος αρχείο (πχ. φωτογραφίες, λογαριασμοί, αποδείξεις μισθοδοσίας, ηχητικά αρχεία)

Συνημμένο αρχείο χωρίς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (μισή σελίδα, δεύτερη σελίδα μόνο κλπ)

Συνημμένο αρχείο εκτός ισχύς (που έχει λήξει η διάρκεια ισχύς του)

Σε όλες τις ως άνω περιπτώσεις θα πρέπει να επισυναφθεί το ορθό αρχείο μέσω της διαδικασίας ένστασης ώστε η επιδότηση να προσαυξηθεί αντίστοιχα. ΠΡΟΣΟΧΗ Το αρχείο που επισυνάπτεται θα πρέπει να είναι σε μορφή .jpg ή .pdf αποθηκευμένο με όνομα που θα περιέχει ΜΟΝΟ γράμματα ή/και αριθμούς, παρακαλούμε ΜΗΝ χρησιμοποιείτε σύμβολα (πχ. %,&,*,$ κλπ.) γιατί το αρχείο δεν επισυνάπτεται σωστά.

• ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ

Αν η ένσταση αφορά στην προσθήκη ωφελουμένων μελών θα πρέπει να επισυναφθεί δικαιολογητικό ή δικαιολογητικά από όπου να προκύπτει η οικογενειακή κατάσταση και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρονται στο κείμενο της ένστασης τα ΑΜΚΑ των ωφελουμένων μελών που προστίθενται.

Προηγούμενο άρθροΑνησυχούν οι ΗΠΑ για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας
Επόμενο άρθροΠενθεί η χριστιανοσύνη – Μεσίστιες οι σημαίες στους ναούς της χώρας (video – pics)