Την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η προκλητική συμπεριφορά Ερντογάν για την Αγία Σοφία και η απάντηση που έδωσε στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ

 «Η Τουρκία «τραβάει το σκοινί» και εξαπολύει επίθεση στην Ελλάδα μετά το προκλητικό και προσβλητικό σόου του Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια, απαντά ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ Χαμί Ακσόι. Σύντομη, αλλά σκληρή και ουσιαστική, ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στον Ακσόι

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την τοποθέτηση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών (25 Ιουλίου 2020)

Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν.

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαροπούλου: «Ανυποχώρητη η Ελλάδα για τα εθνικά της συμφέροντα» (video – pics)

Αγία Σοφία – Όλη η Ελλάδα ένας θρήνος

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here