Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κρίση θα λήξει όταν οι δύο στόλοι επιστρέψουν στους ναύσταθμους

Στάθηκε ιδιαίτερα και στη σημασία της άμεσης αντίδρασης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Καστελλόριζο, όπου φύλαξε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνική ΑΟΖ

Η κρίση θα λήξει όταν οι δύο στόλοι επιστρέψουν στους ναύσταθμούς τους, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά, για την τάση αποκλιμάκωσης που φαίνεται να υπάρχει τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο με την απομάκρυνση ορισμένων τουρκικών πολεμικών πλοίων.

«Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν χαλαρώνουν, μένουν σε επιφυλακή», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης θυμίζοντας ότι η Navtex ισχύει έως και τις 2 Αυγούστου.

Eιδικότερα μίλησε για:

Την τεράστια διπλωματική προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού «που μίλησε σε διάστημα 3 – 4 ημερών με όλους τους ξένους ηγέτες».

Τη σκληρή δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών για την Αγία Σοφία και τα τουρκικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο.

Τις δηλώσεις Μακρόν αλλά και την αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ μαζί με τις κινήσεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με το αεροπλανοφόρο Άιζενχάουερ καθώς και τις δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων.

«Συνέθεσαν για πρώτη φορά, μια παγκόσμια διεθνή αποδοχή των ελληνικών θέσεων και μια παγκόσμια καταδίκη των τουρκικών. Προφανώς όλα αυτά αναγκάζουν τον Ερντογάν να κάνει πίσω», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη σημασία που είχε η αυτόματη αντίδραση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο, σε διάστημα ολίγων λεπτών, έφτασε στο Καστελλόριζο και φύλαξε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνική ΑΟΖ.

«Έδειξε σε όλους, πως όταν λέμε κάτι το εννοούμε. Και αυτό το κατάλαβε και το Βερολίνο, το κατάλαβε και η Μόσχα, το Παρίσι, το κατάλαβε και η Άγκυρα», είπε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Mητσοτάκης: «Απόδειξη αδυναμίας η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί» (video)

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here