Νέα πρόκληση από τον Ερντογάν: «Η Κωνσταντινούπολη ανήκει στους μουσουλμάνους»

 «Ορισμένες χώρες φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος και ότι ανήκει στους μουσουλμάνους», δήλωσε, προκλητικότατα, σήμερα, Κυριακή, 26 Ιουλίου, ο Ερντογάν.

Μιλώντας σε εκδήλωση για το άνοιγμα ενός νέο κτιρίου γραφείων της ΜΙΤ (της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν έκανε αυτές τις δηλώσεις, ως απάντηση στις διεθνείς αντιδράσεις για τη μουσλουμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη το κέντρο της οικονομίας, του πολιτισμού και της υγείας. Να την κάνουμε μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο», είπε επίσης ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι «μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία είναι ο εντοπισμός και η αποτροπή των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων άλλων κρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας»

«Η παροχή ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Με αυτό το κέντρο (σ.σ.: της MIT), έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά τα κεντρικά γραφεία στην Άγκυρα. Η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβουν το βάρος μας σε αυτή τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε όλες τις δραστηριότητες με πολύ πιο γρήγορο τρόπο», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλιμάκωση στο Αιγαίο…; – Αποσύρουν πλοία και αλλάζουν τα tweet τους οι Τούρκοι

Προηγούμενο άρθροΣτην Ανατολική Μεσόγειο έρχεται ο ρωσικός στόλος
Επόμενο άρθροΑυστρία – Πολιτικά παιχνίδια με την Αγία Σοφία «παίζει» ο Ερντογάν