Στην Ανατολική Μεσόγειο έρχεται ο ρωσικός στόλος

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο Πούτιν θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Open στη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός (video)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου, ο πρώτος λόγος εκνευρισμού του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και ότι ενισχύονται διαρκώς οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγέζ Αλ Σάρατζ, συναντήθηκε το Σάββατο (25 Ιουλίου) με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δεν είναι ακόμα σαφές εάν απελευθέρωσε τους Ρώσους αναλυτές που κρατά, από πέρυσι, το λιβυκό καθεστώς.

Υποτίθεται πως η κοινή υπόσχεση Λιβύης και Τουρκίας προς τη Μόσχα ήταν πως θα τερματιστεί η ομηρία των Ρώσων στο λιβυκό έδαφος.

Σύμφωνα πάντα με τον Θανάση Αυγερινό, είναι προφανές πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από τον κόλπο της Φινλανδίας, είχε το βλέμμα του στραμμένο και στη Μεσόγειο, σε όλες τις εξελίξεις οι οποίες συμβαίνουν στη «γειτονιά» μας.

Την ίδια ώρα, μέσω του Open, έγινε γνωστό πως εντός του Αυγούστου ο ρωσικός στόλος, που έχει ήδη δεσμεύσει θαλάσσιες περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Θανάση Αυγερινού στο Open

Προηγούμενο άρθροΠούτιν – Ζελένσκι για τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία παραμονή της εκεχειρίας
Επόμενο άρθροΔένδιας – Συναντάται σήμερα στην Αθήνα με την ομόλογό του της Βουλγαρίας