Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Από 29/7 επεκτείνεται υποχρεωτικά η χρήση μάσκας

Η κυβέρνηση μετά από την εισήγηση των ειδικών αποφάσισε την γενική υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής σύμφωνα με όπως είπε πριν από λίγη ώρα ο σημειώνοντας ότι η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη δεύτερη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε την επέκταση της χρήσης της μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

“Η μάσκα εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ, μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, σε ταξί και σε επαγγελματικής χρήσης οχήματα για οδηγό και επιβάτες, στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, στα ασανσέρ, τα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα” τόνισε.

“Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στην εστίαση και υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκες σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορούν να κρατηθούν αποστάσεις” πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Το ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ:

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Μητσοτάκη με ΥΠ.ΕΞ Ισπανίας – Συζητήθηκε η τουρκική προκλητικότητα
Επόμενο άρθροΑνάρτηση του Υπουργού Υγείας για τη σωστή χρήση μάσκας (video)