Στέφανος Χίος: Οι απειλές που δεχόταν και ο «σχιστομάτης» δράστης – Πού στρέφονται οι αρχές (video)

Ο Στέφανος Χίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη. Οι αστυνομικοί πήραν έγκριση από τους γιατρούς προκειμένου να πάρουν από τον εκδότη και δημοσιογράφο μια πρώτη κατάθεση για την επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.


Ο Στέφανος Χίος περιέγραψε στους αστυνομικούς πως ήταν ο δράστης που τον πυροβόλησε και εκτίμησε πως έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του λόγω ρεπορτάζ στην εφημερίδα του.


Τα χαρακτηριστικά του δράστη


Χαμηλού αναστήματος με σχιστά μάτια είναι το πρόσωπο το οποίο προσπάθησε να δολοφονήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας τον Στέφανο Χίο, όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς.


Όσον αφορά τη στιγμή της επίθεσης, ο δημοσιογράφος είπε πως μόλις άρχισε ο δράστης να πυροβολεί εκείνος άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον άνδρα στο χέρι που κρατούσε το όπλο.


Δεχόταν απειλές


Ο δημοσιογράφος είπε στους αστυνομικούς ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές και μάλιστα υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες και ηχογραφημένες συνομιλίες με ανθρώπους που απειλούσαν τον Στέφανο Χίο και οι οποίες εξετάζονται από την αστυνομία.


Ο δημοσιογράφος θεωρεί ότι η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του έχει να κάνει με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας του, ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς έπαιρνε και ο ίδιος μέτρα ενοικιάζοντας αυτοκίνητα για να μη μετακινείται με το ίδιο όχημα.

Που στρέφονται οι έρευνες των αρχών


Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση. Στο μικροσκόπιο έχει μπει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο από το σπίτι του Στέφανου Χίου όσο και από την ευρύτερη περιοχή.

Προηγούμενο άρθροΝ/Σ για την ιδιωτική εκπαίδευση: Οι 10 αλήθειες της Κεραμέως (video – pics)
Επόμενο άρθροΘαύμα: Δακρύζει η Αγία Παρασκευή στη Ρόδο