Ο Πρωθυπουργός στο Μάτι, ανακοίνωσε δωρεά 11 εκατ. ευρώ από την Κύπρο

Στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στο Μάτι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ για την αναγέννηση της περιοχής.

Επίσης δόθηκε παράταση στη δημόσια διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο έως τις 17 Αυγούστου.

Αναλυτικά, θα διατεθούν:

8 εκατ. ευρώ  για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, σε οικόπεδο 50 στρεμμάτων της εκκλησίας και

3 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της μελέτης και των τεχνικών έργων για τη διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής που η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί σε οικόπεδο 130 στρεμμάτων του ΕΦΚΑ.

photo


Ο πρωθυπουργός άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο μνημείο των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας.
photo

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαθέσει οκτώ εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση κατοικιών για ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και για την δημιουργία πάρκου μνήμης για τα 102 θύματα.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυπριακή Δημοκρατία για τις μία από τις δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κύπρος.

Θα φτιάξουμε για τους κατοίκους ένα πάρκο, έναν χώρο υποδειγματικό που θα αξιοποιηθεί από τους κατοίκους της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προηγούμενο άρθροΤweet Τραμπ: Ζητά να αναβληθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΑπειλών συνέχεια από Ερντογάν: « Δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα μας όπως με την Αγία Σοφία»