Νέο αυστηρό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία: Σταματήστε άμεσα τις επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προκειμένου να σταματήσει άμεσα τις επιχειρήσεις εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες προκλητικά βήματα τα οποία κλιμακώνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθιά προβληματισμένες από τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων εντός των υδάτων της Κύπρου. Αυτά τα προκλητικά βήματα αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νέα πρόκληση της Τουρκίας με το Barbaros


Νοτιοανατολικά της Κύπρου και της περιοχής της Αμμοχώστου, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, από τα ξημερώματα το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» της Τουρκίας, το οποίο πλησιάζει την κυπριακή ΑΟΖ.

Το Barbaros απέπλευσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης από το λιμάνι των Όλμων (Tasucu) στην Τουρκία.

Μετά την έκδοση NAVTEX από την Τουρκία για σεισμογραφικές έρευνες στα οικόπεδα 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ, το «Barbaros» ξεκίνησε το ταξίδι του όπως αναμεταδίδει το philenews.com.

Προηγούμενο άρθροΥποχρεωτική χρήση μάσκας στο δημόσιο σε όλη τη χώρα.
Επόμενο άρθροΙός του Δυτικού Νείλου: 10 νέα κρούσματα και ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα