Καθηγητής Γώγος: «Αυτά θα είναι τα πρώτα μέτρα προστασίας για τις εκκλησίες»

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε, στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ, για τα νέα μέτρα που θα μπορούσαν να παρθούν τόσο σε καταστήματα και καφετέριες όσο και στις εκκλησίες.

Ο κ. Γώγος τόνισε πως τα μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν είναι ο περιορισμός των ατόμων που θα συγκεντρώνονται στους διάφορους χώρους.

Για παράδειγμα, να μην υπάρχει η ελεύθερη προσέλευση στον αριθμό των ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ, μπαρ, καφετερίες ή κέντρα διασκέδασης κ.λπ.

«Επομένως αν δούμε ότι η επιδημία συνεχίζει να έχει τέτοιες αυξητικές τάσεις θα μπούμε και σε τέτοιες διαδικασίες απαγόρευσης προσέλευσης πάνω πχ από 50 ή 100 άτομα», δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Έπειτα, συμπλήρωσε: «Οι μάσκες είναι ένα είδος πρόληψης του lockdown, δηλαδή σταματάνε την μετάδοση. Είναι σαν αυτό που κάνουμε όταν κλείνουμε κάτι»

Όσον αφορά τις εκκλησίες ο καθηγητής δήλωσε: «Επιτηρούμε αυτή την στιγμή τι θα γίνει με τις εκκλησίες.»

«Ο λόγος που δεν μπήκε υποχρεωτικά η μάσκα, αν και η σύσταση παραμένει, είναι γιατί έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και υπάρχει μια εγκύκλιος από την εκκλησία που περιγράφει λεπτομερέστερα τι θα γίνεται στις εκκλησίες.»

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της εκκλησίας, θα υπάρχει άνθρωπος που θα ελέγχει, φορώντας την μάσκα του, και θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων μέσα στο χώρο, τηρώντας αποστάσεις.

Τέλος, ο κ.Γώγος υποστήριξε: «Άρα έχουμε εξασφαλίσει ότι θα τηρούνται οι αποστάσεις στην εκκλησία.»

«Αν αυτό δεν συμβεί και αν η επιδημία επιδεινωθεί, θα μπει φυσικά και η εκκλησία στο ίδιο πλαίσιο.»

 «Απλά, επειδή είναι επιτηρούμενος χώρος, μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα.»

«Ενδεχομένως, της Παναγίας να χρειαστεί μάσκα, αλλά θα το δούμε ξανά το θέμα αυτό».

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ φωλιών Καρέτα Καρέτα στη Ζάκυνθο
Επόμενο άρθροΑυτός είναι ο πολιτικός που έχει «λιώσει» στα μηνύματα το πρωθυπουργικό τηλέφωνο