Ανήσυχη για τον κορονοϊό και την αντιμετώπισή του μέσα στο Φθινόπωρο, που θα έχει αρχίσει και η εποχική γρίπη, εμφανίστηκε στην ΕΡΤ η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.

Όπως είπε η Ελληνοκύπρια επίτροπος της Ε.Ε., το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τους υπουργούς Υγείας των κρατών μελών της Ε.Ε, από τους οποίους έχει ζητηθεί να εμβολιαστεί για τη γρίπη ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Η κ. Κυριακίδου εκτιμά ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021.

Η κ. Κυριακίδου τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη είναι σε διαπραγμάτευση με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που αναπτύσσουν το εμβόλιο.

 «Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, εάν προχωρήσουμε θα είναι ίσως τέλος χρόνου, αρχές του επομένου. Η παραγωγή θα πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον πληθυσμό. Μέχρι τότε θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό είναι τεράστιας σημασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης, ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων και θανάτων στο Μεξικό το τελευταίο 24ωρο
Επόμενο άρθροΚορονοϊός – Να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης καλεί τους νέους ο πρύτανης του ΕΚΠΑ