Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει ο ανασχηματισμός με τον πρωθυπουργό να κάνει μικρές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, στην αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν και στην υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ήδη το πρωθυπουργικό γραφείο έχει αρχίσει διερευνητικές επαφές με τηλεφωνήματα, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη, οπότε και πιθανότατα θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Άλλωστε, πληροφορίες που μετέδωσε το Οpen, αναφέρουν ως βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, που αναμένεται να αναλάβει τον συντονισμό για το ταμείο ανάκαμψης των 72 δισ. Ευρώ, από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρόκειται να αναβαθμιστεί ο Νίκος Παπαθανάσης, ενώ με επιπλέον θέσεις υφυπουργών θα ενισχυθούν τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επίσης, δεν αποκλείεται να υπουργοποιηθεί ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνος Τσακλόγλου.

Τέλος πιθανότατα θα αναβαθμιστούν από γενικοί γραμματείς  σε υφυπουργούς η Αλεξάνδρα Σδούκου (στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και η Άννα Στρατινάκη (στο υπουργείο Εργασίας).

Δείτε το video του Οpen

Προηγούμενο άρθροΘεοδωρικάκος για κορονοϊό: «Δύσκολος ο χειμώνας – Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο»
Επόμενο άρθροΈναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδος – Τουρκίας – 24/8 η πρώτη συνάντηση