Στην Αν. Μεσόγειο γερμανική φρεγάτα για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Tη διοίκηση της αποστολής «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανατολική Μεσόγειο θα αναλάβει η γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο», που αποπλέει το πρωί της Τρίτης από το λιμάνι του γερμανικού πολεμικού ναυτικού Βίλελμσχάφεν.

Η φρεγάτα θα παραμείνει στην Ανατολική Μεσόγειο σχεδόν πέντε μήνες και το κύριο καθήκον της θα είναι να συμβάλει στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ακόμη, θα είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις παράνομες εξαγωγές πετρελαίου και καυσίμων από τη Λιβύη, ενώ θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παρεμπόδιση των δικτύων των διακινητών μεταναστών – προσφύγων στην κεντρική Μεσόγειο.

Μέχρι στιγμής, το γερμανικό ναυτικό είχε συμμετάσχει με ένα αεροσκάφος εναέριας ναυτικής περιπολίας του τύπου P3-C Orion.

Το «Αμβούργο» είναι το πρώτο πλοίο του γερμανικού ναυτικού το οποίο συμμετέχει στην αποστολή «Ειρήνη».

«Βρισκόμαστε προ μιας αποστολής, η οποία μας θέτει μπροστά σε άγνωστες προκλήσεις για το πλοίο και το πλήρωμα από πολλές απόψεις. Η φρεγάτα “Αμβούργο” θα είναι η πρώτη γερμανική ναυτιλιακή μονάδα στην επιχείρηση “Ειρήνη” και θα πρέπει ασφαλώς να κάνει πρωτοποριακή δουλειά σε διάφορους τομείς σε δύσκολα πολιτικά και επιχειρησιακά ζητήματα. Παρά τις όποιες δυσκολίες στην προετοιμασία των επιχειρήσεων, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην επιχείρηση », τόνισε ο διοικητής και ο καπετάνιος της φρεγάτας, Γιαν Φίτσεν.

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Φωτιά στο Αργοστόλι
Επόμενο άρθροΤην Ισπανία εγκαταλείπει ο Χουάν Κάρλος – Διερευνάται εμπλοκή του σε υπόθεση διαφθοράς