Με τον 13χρονο ποιητή Δημοσθένη Δεσποτίδη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

Με τον 13χρονο ποιητή, Δημοσθένη Δεσποτίδη, που πέτυχε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης, συναντήθηκε, σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ήθελα πολύ να σε γνωρίσω. Μας έκανες περήφανους ως χώρα», είπε ο πρωθυπουργός στον μικρό ποιητή.

Σημειώνεται ότι ο Δημοσθένης Δεσποτίδης απέσπασε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος «Never Such Innocence», με έδρα το Λονδίνο, με ένα «Ποίημα Έμπνευσης» στην κατηγορία Bonus Strand 75 «A fight for freedom» (ηλικίας 11-14 ετών), το πρώτο βραβείο έχοντας αφήσει πίσω του 4.000 συμμετοχές από 44 χώρες.

 Όμως, ο μικρός δεν κατάφερε να παραλάβει ο ίδιος το βραβείο του, εξαιτίας του κορονοϊού. Η παραλαβή έγινε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εξηγώντας στον πρωθυπουργό πώς άρχισε να ασχολείται με την ποίηση, ο 13χρονος του είπε: «Διάβαζα βιβλία και έκανα περιλήψεις. Έγραφα στιχάκια βάσει γεγονότων της ζωής μου, για φίλους, οικογένεια. Κάποιες φορές αυτά είχαν ομοιοκαταληξία, άλλες όχι. Τα κρατούσα πάντα».

Για τη μελλοντική του πορεία είπε ότι ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τον τομέα των Διεθνών Σχέσεων στις προπτυχιακές σπουδές του και να σταδιοδρομήσει στο Διπλωματικό Σώμα.

Και ότι το γεγονός πως γνωρίζει ήδη τέσσερις γλώσσες θα είναι ένα πρόσθετο προσόν για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο 13χρονος Δημοσθένης μίλησαν για τους αγαπημένους τους ποιητές ενώ ο νεαρός περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθεί για να γράψει κάποιους στίχους: «Όταν μου έρχεται μια ιδέα, την σημειώνω. Δεν προγραμματίζω κάτι».

«Είναι ώριμη η ματιά σου και μπορώ να σε ενθαρρύνω προτρέποντας να συνεχίζεις να δίνεις χαρά πρώτα απ’ όλα σε εσένα, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον δικό σου εσωτερικό κόσμο», του είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο 13χρονος ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει την ίδια πορεία, προσθέτοντας πως και εκείνος είναι νικητής καθώς έχει διαχειριστεί εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις με μεγάλη επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΛονδίνο: Ενδεχόμενο lockdown λόγω δεύτερου κύματος κορονοϊού σχεδιάζει ο Τζόνσον
Επόμενο άρθροTη δολοφονία του Βάλτερ Λιούμπεκ ομολόγησε ο νεοναζί Στεφάν Ερνστ