Στην Ιταλία συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – Η κυβέρνηση Κόντε ανακοινώνει νέα μέτρα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στην Ιταλία 552 νέοι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ  και 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες, τα νέα κρούσματα ήταν 402 και οι νεκροί 6.

Στο μεταξύ, το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Σπαλαντσάνι της Ρώμης ανακοίνωσε ότι από τις 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει την πειραματική φάση στον άνθρωπο εμβολίου για τον κορονοϊό, το οποίο είναι αποτέλεσμα των ερευνών Iταλών επιστημόνων.

Άλλωστε, το βράδυ της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα προς στήριξη των πολιτών που υπέστησαν σοβαρές οικονομικές συνέπειες από την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα στήριξης θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, 200 εκατ. Ευρώ για την αρωγή των ιταλικών δήμων, τετρακόσια ευρώ άπαξ για τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ενώ οι επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους, για τους πρώτους τρεις μήνες δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος της καταβολής ενσήμων.

Προηγούμενο άρθροΙνδία: Στους 14 ανήλθαν οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους – 15 σοβαρά τραυματίες
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: «Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό απροστάτευτους» (pics)