Κορονοϊός – Ακόμη και lockdown στη Θεσσαλονίκη μετά το 15Αύγουστο εξετάζει η κυβέρνηση

Συνολικά 107 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη – Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο lockdown – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Χαρδαλιά- Τσιόδρα με Τζιτζικώστα-Ζέρβα

 «Καμπανάκι» χτυπά ο κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη, με την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων για μετά τον 15Αύγουστο, αν δεν περιοριστούν τα κρούσματα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το θέμα συζητήθηκε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, την Παρασκευή 7 Αυγούστου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του εκπροσώπου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Σημειώνεται ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί 107 κρούσματα, 47 την Τρίτη, 22 την Τετάρτη και 38 την Πέμπτη.

Τα μέτρα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση, θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τον μαθηματικό μοντέλο που τρέχει η Πολιτική Προστασία και το οποίο αναλύθηκε τόσο στον κ. Τζιτζικώστα, όσο και στον κ. Ζέρβα, η Θεσσαλονίκη τέλος Αυγούστου θα είναι ποσοστιαία μια από τις πιο επιβαρυμένες σε επιδημιολογικό φορτίο περιοχές της χώρας.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε και ο συνωστισμός που

παρατηρείται στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας ενημέρωσαν από την πλευρά τους, Χαρδαλιά και Τσιόδρα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τον κορονοϊό.

Ο κ. Ζέρβας έδωσε εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό αλλά και για ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του και κάλεσε αντιδημάρχους και διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της εντολής, προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.

Μετά τις απολυμάνσεις που διενεργήθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά παίρνει σήμερα το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

Προηγούμενο άρθροΕΝΦΙΑ: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η 1η δόση – Ποιοι έχουν έκπτωση
Επόμενο άρθροΝορβηγία – Συστάσεις στους πολίτες για κορονοϊό – Μην ταξιδεύετε στο εξωτερικό