Βηρυτός – Μαρτυρία: Συγκλονίζει ζευγάρι που είδε μπροστά του τον θάνατο, ενώ υποδεχόταν στη ζωή το μωρό του

A view shows damaged buildings following Tuesday's blast in Beirut's port area, Lebanon August 5, 2020. REUTERS/Mohamed Azakir

Τέσσερις ημέρες μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, συνεχίζουν να αγνοούνται 60 άνθρωποι – 154 νεκροί, οι 25 «χωρίς ταυτότητα» – Συγκλονιστική η μαρτυρία ζευγαριού που υποδέχτηκε στον κόσμο το νεογέννητο μωρό του λίγο πριν από την έκρηξη

Τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στη Βηρυτό, συνεχίζουν να αγνοούνται περισσότεροι από 60 άνθρωποι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Όπως είπε, ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 154, από τους οποίους οι 25 δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 120 από τους 5.000 και πλέον τραυματίες από την έκρηξη της Τρίτης βρίσκονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που επέζησαν από τη φονική έκρηξη.

Μία από αυτές αφορά ζευγάρι που είδα το θάνατο με τα μάτια του, λίγο μετά αφού έφερε στον κόσμο το μωράκι του.

Η Κριστάλ είχε μόλις γεννήσει ένα υγιέστατο αγοράκι και μαζί με τον σύζυγό της Τζαντ απολάμβαναν τη στιγμή που γίνονταν για πρώτη φορά γονείς, όταν ένιωσαν το κτίριο του νοσοκομείου Al Roum στη Βηρυτό να σείεται προτού ένας εκκωφαντικός θόρυβος διαλύσει τα πάντα γύρω τους αφήνοντάς τους σε απόλυτο σοκ.

Ο Τζαντ πήρε αμέσως τον γιο του αγκαλιά θέλοντας να τον προστατεύσει και η Κριστάλ έμεινε αποσβολωμένη πάνω σ’ ένα κρεβάτι γεμάτο θραύσματα από σπασμένα τζάμια να αγωνιά για την τύχη του παιδιού της.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τζαντ επέστρεψε στο δωμάτιο για να βοηθήσει τη σύζυγό του προκειμένου να φύγουν από το νοσοκομείο καθώς τα πάντα γύρω τους κατέρρεαν.

 «Δεν ξέραμε τι πραγματικά συνέβη. Όλα γύρω μας ήταν κατεστραμμένα, αίμα και τραυματίες παντού», λέει ο νεαρός πατέρας, ο οποίος το μόνο που σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή ήταν να μεταφέρει τη σύζυγο και τον γιο του σε άλλο νοσοκομείο που δεν είχε πληγεί από την έκρηξη.

«Εκείνη τη στιγμή του απόλυτου χάους βρήκαμε τη δύναμη να σκεφτούμε πως έπρεπε να κάνουμε κάτι κι έτσι πήγαμε σ’ ένα άλλο νοσοκομείο, που ευτυχώς μας δέχθηκαν», σημειώνει ο Τζαντ και θυμάται την αγωνία των οικογενειών τους, που παρακολουθούσαν κι αυτοί συγκλονισμένοι τα γεγονότα.

Προηγούμενο άρθροΕξαδάκτυλος: Η μάσκα δεν είναι καταναγκασμός αλλά «όπλο» κατά του κορονοϊού
Επόμενο άρθροΠόρος: «Ξήλωσαν» τον διοικητή της ΕΛ.ΑΣ για ελλιπείς ελέγχους