Πόρος: «Ξήλωσαν» τον διοικητή της ΕΛ.ΑΣ για ελλιπείς ελέγχους

Τη μετακίνηση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου αποφάσισε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τους ελέγχους για τη μεγάλη διάδοση του κορονοϊού στο νησί.

Ήδη, η διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου, μετά από καταγγελίες για μειωμένους ελέγχους για τα μέτρα για τον κορονοϊό , βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως μετέδωσε χθες το pressone.

Τα κρούσματα του φονικού ιού στο νησί του Αργοσαρωνικού είναι πάνω από 30 και ήδη υπάρχουν περιοριστικά μέτρα από χθες, μετά από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Στον Πόρο ήδη βρίσκεται νέος Διοικητής με 10 συνεργάτες για να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους σε όλο το νησί, ώστε να σταματήσει άμεσα η διάδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής που απομακρύνθηκε, έχει καταθέσει ένσταση που θα εξεταστεί από επιτροπή ή έχει ήδη συσταθεί, για να ληφθεί η τελική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες Παρασκευή, ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, κατήγγειλε για αμέλεια τις τοπικές αστυνομικές αρχές, λέγοντας ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η Δημοτική Αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η Αστυνομία.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Μιλώντας για τον Πόρο στον ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά ανέφερε ότι γίνεται εύκολα ιχνηλάτηση, γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος.

«Χρειάζεται μάσκα μέσα και έξω όλοι, δεν ξέρουμε ποσά είναι τα κρούσματα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διπλανός μας. Ειδικά στον Πόρο οπουδήποτε και στο καφέ μάσκα, μέχρι να γίνει ιχνηλατήσει να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» σχολίασε η κ. Παγώνη.

Προηγούμενο άρθροΒηρυτός – Μαρτυρία: Συγκλονίζει ζευγάρι που είδε μπροστά του τον θάνατο, ενώ υποδεχόταν στη ζωή το μωρό του
Επόμενο άρθροΚίνα – Koρονοϊός 69 νέα κρούσματα στο Χονγκ Κονγκ – Φόβοι αναζωπύρωσης της πανδημίας