Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης δήμους σε Εύβοια και Θεσσαλονίκη που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Ειδικότερα πρόκειται για τους δήμους:

Χαλκιδέων (εκτός της κοινότητας Ανθηδόνας) και Διρφύων-Μεσσαπίων (εκτός της κοινότητας Στροπώνων της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων και της Κοινότητας Αγίας Σοφίας της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπίων) της Π.Ε. Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και

Λαγκαδά (εκτός της κοινότητας Αρδαμερίου της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας), της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους) που εκδηλώθηκαν, από 6 έως 9 Αυγούστου 2020.

Οι Κοινότητες Ανθηδόνας, Αρδαμερίου, Στροπώνων και Αγίας Σοφίας, που επλήγησαν εκ νέου από έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Οι εν λόγω κηρύξεις θα ισχύουν για έξι (6) μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται παρέμβαση του υπ. Μεταφορών και Υποδομών, ο οποίος θα ανακοινώσει έργα ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, θα αναλάβει τα έργα για την αποκατάσταση των γεφυρών, αλλά και μέρους του οδικού δικτύου που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία στην Εύβοια.