Μήνυμα στη «Macedonian-American» κοινότητα των ΗΠΑ, απέστειλαν ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, και πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζίλ με αφορμή την επέτειο του Ίλιντεν που τιμούν οι γείτονες ως Εθνική Επέτειο.

«Σήμερα, η Τζιλ κι εγώ στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στην «μακεδονική – αμερικανική» κοινότητα, που γιορτάζει την εξέγερση του Ιλίντεν του 1903 και την αντιφασιστική δήλωση του 1944» αναφέρει ο Μπάιντεν, στο μήνυμά του.

«Αυτά τα γεγονότα έθεσαν τα θεμέλια για την κυρίαρχη, πλουραλιστική, πολυεθνική δημοκρατία που οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερήφανες που αποκαλούν φίλο και σύμμαχο και είναι ένα πολύ σεβαστό και εκτιμημένο μέλος της ευρωατλαντικής κοινότητας», προσθέτει.

Και καταλήγει: «Ως φίλος των «Μακεδόνων-Αμερικανών», γιορτάζω μαζί σας την επιτυχία της «μακεδονικής-αμερικανικής» κοινότητας.

Σας υπενθυμίζω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν φάρος ελπίδας, ελευθερίας και ευκαιρίας.

Ως Πρόεδρος ανυπομονώ να συνεργαστώ με την κοινότητά σας για να επιτύχουμε ένα πιο ειρηνικό, ευημερούμενο, ευρωατλαντικό μέλλον για ολόκληρη την περιοχή».

Προηγούμενο άρθροΗ Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Πάιατ
Επόμενο άρθροLockdown στο ΚΥΤ Ορεστιάδας και σε δομή της Δράμας