Επιδεινώνεται η κατάσταση στην Ιταλία. Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν 925 εστίες μόλυνσης του κορο9νοϊού, ενώ χθες, Πέμπτη, διαγνώσθηκαν 523 κρούσματα και 6 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Σύμφωνα με τα Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας «η Ιταλία βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση, με τάση επιδείνωσης της όλης κατάστασης».

Σε σύνολο είκοσι ενός περιφερειών, οι εννέα παρουσιάζουν δείκτη μετάδοσης ο οποίος ξεπερνά την μονάδα.

Στην εβδομάδα από τις 4 μέχρι τις 11 Αυγούστου στα νοσοκομεία εισήλθαν 40 περισσότεροι ασθενείς σε σχέση με την προηγούμενη και στις μονάδες εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκαν, επίσης, οκτώ επιπλέον ασθενείς.

Ιταλία: Δεν εφαρμόσθηκαν ακόμη τα μέτρα για γρήγορα τεστ στους επιβάτες από Ελλάδα, Ισπανία, Μάλτα και Κροατία

Σε ότι αφορά ςτην απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης για υποβολή σε γρήγορο τεστ των επιβατών που φθάνουν από τέσσερις μεσογειακές χώρες (Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα και Μάλτα), στα αεροδρόμια της χώρας δεν έχει ακόμη αρχίσει η πρακτική εφαρμογή του μέτρου.

Η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι εναλλακτικά, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να πραγματοποιήσει το τεστ στην χώρα προέλευσης, εντός εβδομήντα δυο ωρών πριν ταξιδέψει, κανα τι φέρει μαζί του κατά την άφιξή του στην χώρα.

Πάντως, σε περίπτωση που το συγκεκριμένο τεστ δεν μπορέσει να πραγματοποιηθεί στα ιταλικά αεροδρόμια και λιμάνια, το υπουργείο υγείας της Ρώμης ζητά από τους πολίτες να παρουσιαστούν στις κατά τόπους δομές του ιταλικού συστήματος υγείας, για να υποβληθούν στην εξέταση για την ανίχνευση του ιού.

Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του γρήγορου τεστ ζητείται, τέλος, από τους πολίτες να παραμείνουν σε εθελοντική καραντίνα.

Η περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσα την Μπολόνια, όμως, έκανε γνωστό ότι στην περιοχή της οι πολίτες, μέχρι να λάβουν την απάντηση της εργαστηριακής εξέτασης, δεν είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε εθελοντική απομόνωση.

Προηγούμενο άρθροNέο προπαγανδιστικό video των Τούρκων – Το Oruc Reis και η φρεγάτα που το συνοδεύει (video – pics)
Επόμενο άρθροEΛ.ΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 40χρονου που έκλεβε ηλικιωμένους (pics)