Η Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Πάιατ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επαφές των κυβερνητικών αξιωματούχων με ξένους παράγοντες στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθησαν οι προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την τουρκική παραβατική συμπεριφορά, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας ασφαλείας και σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και συζητήθηκαν νέες πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση των διμερών αμυντικών και αμυντικο-τεχνικών σχέσεων, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες, μετά το πρωτόκολλο τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Νωρίτερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Βενιαμίν Γκαντζ.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που γίνεται ύστερα από αίτημα της Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο«Ασταμάτητος» ο κορονοϊός: Στα 254 τα νέα κρούσματα – 22 διασηλωμένοι – 2 νέοι θάνατοι
Επόμενο άρθροΕυχές στους «Μακεδόνες» των ΗΠΑ για το Ίλιντεν, από τον Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του