Χαρδαλιάς για Δεκαπευνταύγουστο: Ευχές με προτροπή για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Διαφορετικός φέτος ο Δεκαπενταύγουστος, χωρίς λιτανείες και μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Να τηρήσουν τα μέτρα που προβλέπονται στις εκκλησίες, κάλεσε του πιστούς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Φέτος και αυτή η μέρα θα είναι διαφορετική. Θα τη γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες, τηρώντας κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί και τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωσή του», επισήμανε.

Υπενθύμισε δε τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες:

Ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου εντός των ναών.

Για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε επίσης ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 τα επόμενα 24ωρα σε όλους τους πολίτες της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπου μπορεί να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα.

Έκανε έκκληση προς όλους και ιδιαίτερα στους νέους, να δείξουν πειθαρχία, για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πιο έντονα μέτρα, που θα είναι καταστροφικά για την οικονομία μας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έστειλε ευχές ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και υπενθύμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς, επανήλθε στο θέμα του κορονοϊού, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε την Παρασκευή, νέα δέσμη μέτρων, μεταξύ των οποίων η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στην Αττική, αλλά και μέτρα στυλ Πόρου, για τα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου.

Είπε ότι «στόχος είναι να παραμείνουμε υγιείς και να μην χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας».

Ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, να φορούν μάσκα και να κρατούν αποστάσεις το διήμερο της Παναγίας.

«Αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη», κλείνει το μήνυμά του.

Αναλυτικά η ανάρτηση Χαρδαλιά για τον Δεκαπενταύγουστο

«Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό.

Και το μήνυμα, το ζητούμενο, ο στόχος είναι ένας: να παραμείνουμε υγιείς και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας.

Ας είναι ξεκάθαρο.

Αν ο καθένας και η κάθε μία από εμάς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες φοράει τη μάσκα του και κρατάει τις αποστάσεις, αν όσοι ειδικά επιστρέψουν από τις διακοπές μείνουν μακριά από τους ανθρώπους που μπορεί να κινδυνεύσουν τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Προηγούμενο άρθροΦωτογραφίες που αποτυπώνουν την τουρκική προκλητικότητα έδειξε ο Δένδιας στους Ευρωπαίους εταίρους
Επόμενο άρθροOAΕΔ – Νέα προγράμματα – Αυξημένο το ενδιαφέρον των εργοδοτών – Τι δείχνουν τα στοιχεία