Ανοιχτά τα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου όλες τις Κυριακές του χρόνου από τον Νοέμβριο του 2021

Ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου μπορούν να είναι τα μαγαζιά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και όχι από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, όπως σήμερα, θα είναι εφικτή για τους καταστηματάρχες, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ουσιαστικά, η απόφαση αυτή ενεργοποιεί την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013, με την οποία δίδεται η δυνατότητα, μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς, να λειτουργούν προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα και άλλες Κυριακές, πέραν αυτών που ορίζει ο νόμος.

Η απόφαση αφορά στις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τρίγωνο Πλάκα – Μοναστηράκι – Ακρόπολη.  

Το μέτρο, με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση θα ενεργοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2021, ενώ η απόφαση μπορεί να αναθεωρείται ετησίως με απόφαση που θα εκδίδεται τον Δεκέμβριο. Σε περίπτωση μη έκδοσης νέας απόφασης, θεωρείται ότι ισχύει η προηγούμενη.

Ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση, μεταξύ άλλων, είναι το γεγονός ότι η παραδοσιακή αγορά της Πλάκας, αποτελεί στην πραγματικότητα την «Παλιά πόλη της Αθήνας», η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν με ειδικό ωράριο.

Σημειώνεται πως τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στα σημεία της παραδοσιακής αγοράς της Αθήνας (Πλάκα – Μοναστηράκι – Ακρόπολη), στηρίζονται αποκλειστικά στον εισερχόμενο τουρισμό και η λειτουργία δεν περιορίζεται στις ημέρες της τυπικής λειτουργίας των καταστημάτων.

Προηγούμενο άρθροΚικίλιας για κορονοϊό: Στην Ελλάδα τμηματικά 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου από τον Δεκέμβριο
Επόμενο άρθροΌλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός – Πρόγραμμα εκδηλώσεων 18 Αυγούστου 2020 (pics)