Κανονικά λειτουργεί η Α’ Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, η οποία ωστόσο δεν δέχεται νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά του νέου κορονοϊού, λόγω της εμφάνισης 14 κρουσμάτων μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Α΄ Παθολογική Κλινική απολυμαίνεται και δεν δέχεται μόνο νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά, μέχρι την Παρασκευή.

Εκτίμησε δε πως θα αρχίσει να δέχεται κανονικά ασθενείς, θετικούς στον νέο κορονοϊό, από το προσεχές Σάββατο, που είναι ημέρα γενικής εφημερίας.

«Υπήρξε λάθος ερμηνεία της ανακοίνωσης σχετικά με τη λειτουργία της Α΄Παθολογικής Κλινικής. Η Κλινική και η ΜΕΘ λειτουργούν κανονικά στο 100% και οι ασθενείς που νοσηλεύονταν εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Δεν δέχεται μόνο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού για νοσηλεία, όλα τα άλλα λειτουργούν κανονικά», επεσήμανε ο κ. Παντελιάδης.

Όσον αφορά στους 14 εργαζόμενους που προσβλήθηκαν από κορονοϊό, ανέφερε ότι βρίσκονται σε καραντίνα και κανείς δεν γνωρίζει αποδεδειγμένα από που τον κόλλησαν.