Λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση κορυφής της ΕΕ για τις εξελίξεις στη Λευκορωσία, όπου σήμερα, ο πρόεδρος της χώρας άναψε το πράσινο φως για βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πήρε θέση, ζητώντας την αποκλιμάκωση της έντασης και την αποφυγή περαιτέρω χρήσης βίας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Η Ελλάδα παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στη Λευκορωσία και εκφράζεται πλήρως από τη δήλωση της ΕΕ, 11ης τρέχοντος, στη συνέχεια των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση και αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω χρήσης βίας κατά πολιτών.

Τονίζει ότι το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά, αποτελούν δε προϋπόθεση για την έναρξη ενός δημοκρατικού διαλόγου, χωρίς περιορισμούς, με την ευρύτερη κοινωνία της Λευκορωσίας.

Επισημαίνει δε, ειδικότερα, την ανάγκη σεβασμού της ελευθερίας της έκφρασης και της προστασίας των δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των μέσων μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης».

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού ,Αλέξανδρος Διακόπουλος
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης προς Τουρκία: «Συγκρούστηκαν δύο πλοία μας – Αφήστε τις προκλήσεις και πάμε σε διάλογο» (video – pics)