Φωτογραφικό ντοκουμέντο: Πως η «Λήμνος» παραλίγο να κατακερματίσει το «Kemal Reis» Όλη η αλήθεια

Στις 12 Αυγούστου, η τουρκική φρεγάτα έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην ελληνική φρεγάτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος κυβερνήτης προχώρησε, πρακτικά, σε μια κίνηση η οποία είναι συχνή στο Αιγαίο ανάμεσα σε τουρκικές ακταιωρούς και κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο όγκος της φρεγάτας δεν τον βοήθησε.

Ο ελιγμός του ήταν ανεπαρκής και λανθασμένα υπολογισμένος, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας «Λήμνος» να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο «Kemal Reis».

Ο κυβερνήτης της «Λήμνος», βλέποντας το «Kemal Reis» να προσεγγίζει με ταχύτητα από τα αριστερά, έδωσε εντολή για συνέχιση της ευθείας πορείας, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας του Π.Ν. να καρφωθεί στο δεξί πρυμναίο τμήμα του τουρκικού πολεμικού.

Έτσι, η πρύμνη της ελληνικής φρεγάτας έφθασε μόλις λίγα μέτρα από το αντλιοστάσιο του «Kemal Reis», δηλαδή λίγο προτού προκαλέσει στο τουρκικό πολεμικό ανεπανόρθωτες βλάβες που θα το οδηγούσαν σε πολύμηνη καθήλωση.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε πως, μετά το περιστατικό, ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη μέσω ασυρμάτου τον κυβερνήτη της φρεγάτας λέγοντας του χαρακτηριστικά και λαϊκά: «Είσαι μάγκας, κύριε κυβερνήτα, συγχαρητήρια».

Ο αξιωματικός απάντησε πως απλά έπραξε το καθήκον του.

Τη φωτογραφία από την πρόσκρουση του «Kemal Reis» με την υπερσύγχρονη φρεγάτα «Λήμνος» τύπου S  φέρνει στο φως η εφημερίδα «Καθημερινή».

Η φωτογραφία προέρχεται από τη δεξιά πρυμναία πλευρά της τουρκικής φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ, ο κυβερνήτης της οποίας προσπάθησε να προσπεράσει και να τη φέρει σε θέση εμποδίου προς την ελληνική φρεγάτα.

Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΤέλος στην «υποχρεωτική» μείωση , επαγγελματικών μισθωμάτων
Επόμενο άρθροΑποζημίωση 534 ευρώ: Καταβολή στις 21/8. Ποιους αφορά