Κορονοϊός – Σχολεία: Με μάσκες τα παιδιά άνω των 10 ετών – Νέα τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι

Νέα τηλεδιάσκεψη θα έχει στις 15.30 της Πέμπτης, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αυτή τη φορά με τους ειδικούς επιστήμονες, ώστε να οριστικοποιήσουν τα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κορονοϊό, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, που αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου

Τα μέτρα προστασίας που θα αποφασιστούν για τα σχολεία, θα αφορούν και στις υπόλοιπες δομές εκπαίδευσης, πανεπιστήμια, κολλέγια, φροντιστήρι, ΚΕΚ, ΙΕΚ κ.λπ.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενημέρωσε τους δασκάλους ότι η χρήση μάσκας θα είναι  υποχρεωτική για τους μαθητές άνω των 10 ετών. Με χρήση μάσκας θα γίνεται και η μεταφορά των παιδιών με τα σχολικά λεωφορεία.

Όσον αφορά στην προμήθεια της μάσκας, η κ. Κεραμέως είπε ότι επαφίεται στον καθένα να φροντίσει, ενώ οι απουσίες θα είναι δικαιολογημένες μόνο αν νοσούν οι ίδιοι οι μαθητές ή κάποιο μέλος της οικογένειας ή εάν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όσο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, θα γίνεται όταν, κάποιο τμήμα ή σχολείο κλείσει λόγω κρούσματος, ή αν υπάρχει τοπικό lockdown.

Πέρα από την εκτεταμένη χρήση μάσκας, στα αυστηρά μέτρα προστασίας εντάσσονται κα τα διαφορετικά διαλείμματα των μαθητών.

Το πρωί, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε τηλεδιάσκεψη με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους 116 νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης, για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο μεταξύ, εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), σύμφωνα με την οποία θα προσληφθούν στους δήμους της χώρας, για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων, 5.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής.

Προηγούμενο άρθροΚεραμέως: «Με προσοχή η νέα σχολική χρονιά» – Τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό
Επόμενο άρθροForeign Policy: Γεωπολιτική καταιγίδα στην Ανατολική Μεσόγειο – Κίνδυνος πολυεθνικής σύρραξης – Κόκκινη γραμμή» η Κρήτη για την Τουρκία