Θεοδωρικάκος: «Είμαστε έτοιμοι στο θέμα της καθαριότητας για να ανοίξουν τα σχολεία»

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι απόλυτα έτοιμο στο θέμα της καθαριότητας, ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία, διαβεβαίωσε ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφέρθηκε στις συνολικά 9.500 προσλήψεις εργαζομένων στην καθαριότητα σε σχολικά κτίρια σε όλη τη χώρα και υπογράμμισε ότι οι δήμοι έχουν φροντίσει για την επάρκεια σε αντισηπτικά και αναλώσιμα υλικά για την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει νέα έκτακτη επιχορήγηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να αναπληρωθεί μέρος των χαμένων εσόδων των δήμων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για τη χρήση μάσκας στο Δημόσιο, είπε ότι είναι υποχρεωτική για τις συναλλαγές των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες και τόνισε ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα. Παράλληλα, επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες.

Σε ό, τι αφορά τη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε έκπληκτος από την ανταπόκριση των πολιτών. «Έχω μείνει έκπληκτος. Μέχρι στιγμής 1.020.000 άνθρωποι έχουν μπει στην πλατφόρμα και έχουν δηλώσει επιπλέον 20 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα φέρει έσοδα δεκάδων ευρώ στους δήμους, έχοντας αντίκτυπο στο ύψος των δημοτικών τελών που επιβάλλουν.

Προηγούμενο άρθροForeign Policy: Γεωπολιτική καταιγίδα στην Ανατολική Μεσόγειο – Κίνδυνος πολυεθνικής σύρραξης – Κόκκινη γραμμή» η Κρήτη για την Τουρκία
Επόμενο άρθροΠέτσας για κορονοϊό: Στα 22,1 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως, 1,9 εκατ. στην Ευρώπη, 7.684 στην Ελλάδα (πίνακες]