Σε δύο μέτωπα κινείται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη δασική περιοχή Λαγκάδια στην Ανατολική Μάνη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Το ένα μέτωπο κινείται προς το βουνό, ενώ το δεύτερο προς τους οικισμούς γύρω από τη Νεάπολη.

Λόγω της απειλητικής φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Δρακουλιάνικα, ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη, έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Νωρίτερα, με εντολή της Πυροσβεστικής εκκενώθηκαν, προληπτικά, οι οικισμοί Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 54 πυροσβέστες και 24 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 19 άτομα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Το έργο κατάσβεσης συνδράμουν και μέσα πυρόσβεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι δυνάμεις των πυροσβεστών διαρκώς ενισχύονται.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δημοσιεύτηκε από Νεοκλής ΚρητικόςΓ στις Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020

Δημοσιεύτηκε από Νεοκλής ΚρητικόςΓ στις Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020

Φωτιά τώρα στη Λαγκάδα Ανατολικής Μανης Επιχείρηση σε εξέλιξη.14.10 Κλειστός ο δρόμος από Αρεόπολη προς Αθήνα. Επιστροφή μέσα από Κότρωνα (με επιφύλαξη) και ΚαλαμάταEdit : Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο ξεκίνησε ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα αλλά πλέον έχει πάρει έκταση.Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης για τρεις οικισμούς. Πρόκειται για τους οικισμούς Βαχός, Δροσοπηγή και ΓέρμαEdit: Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής με εντολή του αρχηγού αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Δημοσιεύτηκε από Mani Traveler Greece στις Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020