Κίνα: Χορηγούνται εμβόλια κορονοϊού σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Πειραματικά εμβόλια για τον κορονοϊό χορηγεί η Κίνα, από τον Ιούλιο, σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως εργαζόμενους στον ιατρικό τομέα, σε αγορές τροφίμων, συγκοινωνίες και άλλες υπηρεσίες, με στόχο να ενισχύσει την ανοσία τους, ανέφερε Ζενγκ Ζονγκουέι, στέλεχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Μέχρι σήμερα, κανένα εμβόλιο δεν έχει περάσει τις τελικές κλινικές δοκιμές προκειμένου να αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αρκετά αποτελεσματικό ώστε να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη μόλυνση.

Ωστόσο, σκοπός του Πεκίνου είναι να ενισχυθεί η ανοσία σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, ενώ οι αρχές ενδέχεται να εξετάσουν την πιθανότητα να επεκτείνουν αυτό το πρόγραμμα κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου για να αποτρέψουν πιθανά ξεσπάσματα της κορονοϊού, το φθινόπωρο και τον χειμώνα, πρόσθεσε ο Ζενγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οδηγίες για την κατεπείγουσα χρήση των πιθανών εμβολίων εγκρίθηκαν στις 24 Ιουνίου, αλλά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Τον Ιούνιο η αγγλόφωνη, κρατική εφημερίδα Global Times ανέφερε ότι η Κίνα προσφέρει τη δυνατότητα να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι σε κρατικές εταιρείες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ορισμένες χώρες αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη χρήση πειραματικών εμβολίων από την Κίνα. Η Παπούα-Νέα Γουινέα απαγόρευσε την είσοδο Κινέζων πολιτών που συμμετείχαν στις δοκιμές για το εμβόλιο, σύμφωνα με μια αυστραλέζικη εφημερίδα.

Προηγούμενο άρθροΣτα δικαστήρια εταιρεία που «έφερε» τον κορονοϊό στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΚαλιφόρνια – Πυρκαγιές: Κάηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα