Η Αθήνα για την παράταση της παράνομης τουρκικής Navtex

Για καθαρά προσχηματική αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο κάνει λόγο η Αθήνα, απαντώντας στην παράταση της παράνομης τουρκικής Navtex για το Oruc Reis από πλευράς Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο οτι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική».

Συμπληρώνει, δε, πως «με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα ανακοίνωσε την επέκταση της παράνομης Navtex (που έληγε σήμερα, 23/8, το βράδυ),έως τις 27 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει να παραβιάζει την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα το τελευταίο διάστημα, δίνοντας τροφή στην ένταση που έχει δημιουργήσει η τουρκική  προκλητικότητα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα «αδειάζοντας» και τη Γερμανία που τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα για απευθείας διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιχείρημα που προφανώς χρησιμοποιεί για να εμποδίσει και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από την ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Παρατείνει την παράνομη Navtex μέχρι 27 Αυγούστου

Προηγούμενο άρθροΒρετανία: 1.041 νέα κρούσματα κορονοϊού και 6 θάνατοι
Επόμενο άρθροΙράν: Σαμποτάζ η πυρκαγιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ