Κορονοϊός: Για τοπικά lockdown μιλά ο Μάριος Λαζανάς (Video)

Για τοπικά lockdown αν συνεχιστεί η διασπορά του κορονοϊού, έκανε λόγο ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, που επισημαίνει ότι η «Αττική είναι στο κόκκινο» και καλεί τους νέους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους να είναι προσεκτικοί.

«Για τις κατά τόπους περιοχές εάν υπάρξουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού προφανώς θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα όπως έγινε στα νησιά και σε άλλες περιοχές. Εάν πιστοποιηθεί ότι υπάρχουν αυξημένα κρούσματα τα lockdown είναι αναπόφευκτα»είπε ο κ. Λαζανάς, μιλώντας στο Open TV.

Σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού, που παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα στην Αττική (Γλυφάδα, Κηφισιά, Βουλιαμένη), ο κ. Λαζανάς επεσήμανε ότι «προφανώς η Αττική είναι στο κόκκινο». Μάλιστα, την Κυριακή, 23 Αυγούστου, εντοπίστηκαν 141 κρούσματα, ενώ τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, εντοπίστηκαν 51.

 «Θα ήθελα να παρακαλέσω να μην μαλώνουμε τους νέους που επιστρέφουν από τα νησιά. Θα πρέπει να τους έχουμε βοηθούς και συνεργάτες στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Νομίζω ότι δεν θα πρέπει απλά να τους συστήνουμε να έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες. Θα πρέπει οι ίδιοι από μόνοι τους για επτά μέρες να μειώσουν τις δραστηριότητές τους, καθώς μπορεί να μολύνουν και άλλους ανθρώπους και έτσι να υπάρξει διασπορά. Γι’ αυτό λοιπόν τους παρακαλώ θερμά να συμβάλλουν στη μείωση της μεταδοτικότητας του ιού», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους νέους.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «οι προτάσεις που προτείνονται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν γίνονται μόνο από λοιμωξιολόγους. Και αυτό διότι η επιτροπή αποτελείται και από επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Το Μπαλί δεν δέχεται ξένους τουρίστες
Επόμενο άρθροΒίντεο 118 χρόνων με το «ιπτάμενο τρένο» της Γερμανίας (Video – pics)