Το Μπαλί δεν θα δεχθεί ξένους τουρίστες πριν από το τέλος του 2020, παρά μόνο αν βελτιωθεί η κατάσταση της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του νησιού της Ινδονησίας, υπαναχωρώντας από το σχέδιό του να ανοίξει το νησί στον διεθνή τουρισμό από τον επόμενο μήνα.

«Η κατάσταση στην Ινδονησία δεν είναι αρκετά ευνοϊκή ώστε να επιτραπεί στους ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα, περιλαμβανομένου (…) του Μπαλί», ανέφερε ο κυβερνήτης του νησιού Ουαγιάν Κόστερ σε επίσημο έγγραφο με ημερομηνία Σαββάτου.

 Το Μπαλί άνοιξε τις παραλίες, τους ναούς και τα άλλα τουριστικά αξιοθέατα στους Ινδονήσιους επισκέπτες από τα τέλη Ιουλίου, με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν ότι σκοπεύουν να δεχθούν ξανά τουρίστες από το εξωτερικό από τις 11 Σεπτεμβρίου.

Όμως τα σχέδιά τους άλλαξαν καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 στην Ινδονησία παρουσιάζει άνοδο, ενώ πολλές χώρες επαναφέρουν περιορισμούς στα ταξίδια για τους πολίτες τους. Η Τζακάρτα απαγόρευσε στις αρχές Απριλίου την είσοδο στην Ινδονησία αλλοδαπών τουριστών.

Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν το Μπαλί το 2019, όμως ο αριθμός τους μειώθηκε δραματικά φέτος λόγω του κορονοϊού. Πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια αναγκάστηκαν να κλείσουν ή να μειώσουν το προσωπικό τους και πολλοί κάτοικοι του νησιού στράφηκαν και πάλι στις γεωργικές εργασίες, αφού έχασαν τη δουλειά τους στον τουρισμό.

Στο Μπαλί έχουν καταγραφεί περίπου 4.000 κρούσματα κορονοϊού και 49 θάνατοι. Σε όλη την Ινδονησία τουλάχιστον 6.680 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω του κορωνοϊού και 153.000 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί, αν και οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι λόγω του περιορισμένου αριθμού τεστ που γίνονται.

Προηγούμενο άρθροΡωσία – Γιατροί ΟΜΣΚ: «Ο Ναβάλνι δεν δηλητηριάστηκε»
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Για τοπικά lockdown μιλά ο Μάριος Λαζανάς (Video)