Για τη μεγάλη επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορονοϊού, συζήτησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αναρτησή του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, συζητήσαμε για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και για τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του Covid-19. Μέχρι όμως να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε».

Η Pfizer είναι μια από τις φαρμακευτικές εταιρείες τις οποίες οι έρευνες για ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό φαίνεται πως προχωρούν ικνοποιητικά.

Υπεθυμίζεται ότι πριν από  ένα χρόνο, η Pfizer ανακοίνωσε το επιχειρηματικό της σχέδιο, στο οποίο επέλεγε τη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας με εφαρμογές στην υγεία.

Από τον περασμένο Μάιο το κέντρο αυτό βρίσκεται σε λειτουργία.

Όπως τονίζουν πηγές από το Μαξίμου, η πρόοδος της επένδυσης αυτής όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από την πρόσφατη κρίση του κορονοϊού, αλλά αντιθέτως επιταχύνθηκε και ο στόχος των 200 εργαζομένων του 2021 επιχειρείται να επιτευχθεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου με αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας όπως big data analytics και Τεχνητή Νοημοσύνη και με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ασθενών σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση που απασχολεί ήδη 30 εργαζόμενους, ενώ έχουν προκηρυχθεί 60 ακόμη θέσεις. Οι θέσεις αφορούν απόφοιτους Computer Sciences, Information Technology, Engineering and Electronics, εφαρμοσμένα Μαθηματικά κλπ.

Η επένδυση αυτή συμβάλει και στο brain gain καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες του εξωτερικού και ήδη έχουν προσληφθεί στο κέντρο της Pfizer Έλληνες επιστήμονες που δούλευαν σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρεττανία, η Ολλανδία κλπ.

Προηγούμενο άρθροΜπορέλ: «Να γίνει διαφανής έρευνα τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι»
Επόμενο άρθροΤουρκία: Συνεχίζει τις προκλήσεις με υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά