Τσαβούσογλου – Νέες απειλές: «Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα»

Ξεπέρασε τα όρια του θράσους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Τσαβούσογλου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε πως υπεύθυνη για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η Ελλάδα.

Μάλιστα, απηύθηνε, θρασύτατα, απειλητική σύσταση προς τη χώρα μας.

«Εγκαταλείψτε αυτή την λογική. Πρέπει να καταλάβετε πως δε θα οδηγηθείτε πουθενά χωρίς την πλήρη στήριξη της ΕΕ» είπε και συνέχισε: «Αν συνεχίσετε με δηλώσεις περί υπεράσπισης των δικαιωμάτων και εξακολουθήσετε τις στρατιωτικές ασκήσεις, την επόμενη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα. Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο» είπε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Τσαβούσογλου εμφανίστηκε ενοχλημένος τόσο με τις κοινές ασκήσεις της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ στο Αιγαίο, όσο όμως και με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πως η χώρα μας θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της.

Όπως είπε, η Τουρκία επιθυμεί η τουρκοκυπριακή κοινότητα να συμμετέχει δίκαια στην κατανομή του ενεργειακού πλούτου, αλλά και να μην αποκλείεται η Άγκυρα από την πρόσβαση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δυστυχώς, Ελλάδα και Κύπρος αύξησαν την ένταση. Το τελευταίο παράδειγμα ήταν χθες, όταν η Ελλάδα πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή» είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε: «Περιμέναμε υπομονετικά για πολλά χρόνια για να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας».

Προηγούμενο άρθροΑυστριακός ΥΠΕΣ – Η Αυστρία θα βοηθήσει την Ελλάδα στο μεταναστευτικό
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακό βίντεο από αεροναυτική άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (video – pics)